Document Actions
logo museo napolibeniculturali
Muzeu

Facciata ampia Ne 28 dhjetor te 1933 ne komunen e Kanoses ne Pulja u ndertua nje muze Civic me qellimin per te mbledhur, sistemuar dhe konservuar te gjithe materialin arkeologjik te riardhur dhe te rishitur gjate kohës së slleverve ne territorin komunal’.Nje pjese aktuale e Muzeut Civic është Pallati Ilceto, i cili nuk është vetem mbajtësi i ri muzeal, por në vazhdimësi, interpreton nevojën  për të shprehur gjallërinë e historisë arkeologjike të Kanosës, nëpërjet mënyrave espozitive adeguate.  Me restaurimin e ‘Tu in daunios’, i inaguruar ne 2007, i rikthehen publikut shkelqimi i daunia Canusium. 
 

Për më tepër


Vizitat tematike

reperto 53Kete seksion ofrohen disa nga thellimet mbi artizanatin e Canosa-s i cili qe nga epoka arkaike tregon nje nivel te larte specilazimi te prodhimeve.Gjurma canosine qe duket qarte ne qeramiken subgjeometrike qe nga gjysma e dyte e shek.IV del ne pah me gjithe origjinalitetin e saj me fabrikat e qeramikes te praruar dhe polikrome me dekorime plasktike.Persa i perket metaleve per zbukurime,horizonti kulturor mbi te cilin bazohen eshte me se teperti i Adriatikut te mesem.armet dhe armaturat jane derivate te tradites italike

Për më tepër
« Shkurt 2018 »
Di Mo Ma En Fr Sh
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri